Over EventKit

Ieder evenement is uniek

Evenementen worden georganiseerd door veelal creatieve mensen. Mensen met passie voor het vak, een visie en veel interesse in de bezoekers en de crew die komt helpen. Altijd op zoek naar nieuwe ervaringen, uitdagingen en avontuur, maar altijd binnen tijd en budget.

Je kunt dus stellen dat veel evenementen uniek zijn. Maar worden ze ook allemaal op een unieke wijze georganiseerd of is er toch een soort van generieke werkwijze? Een generieke werkwijze welke flexibel is om alle creativiteit in los te kunnen laten? En toch die overzichten te kunnen genereren die anders onnodig veel tijd kosten? Dit was en is nog steeds de basis van EventKit.

Flexibiliteit hoort bij het vak en verwacht je ook van de systemen waarmee je werkt. Excel werkt geweldig, maar gaat wat piepen en kraken als anderen met jouw overzichten verder moeten gaan werken. Laat staan als je een Excel document met allerlei formules en koppelingen hebt gemaakt en iemand anders moet dit overnemen. EventKit is onder de motorkap gestructureerd en geeft de mensen die met EventKit werken zowel gestructureerde als ongestructureerde tools. EventKit vertaald deze informatie weer door naar de benodigde gestructureerde informatie, die nodig is om verschillende overzichten te kunnen genereren.

In de loop der jaren zijn er verschillende oplossingen gevonden voor verschillende uitdagingen in de evenementsector. Afhankelijk van de gewenste flexibiliteit kan EventKit ingericht worden als een soort van workflow of vergt de inrichting soms wat meer tijd doordat de schermen per organisatie in te richten zijn. We helpen je graag met de inrichting. En uiteraard kun je de schermen en rapportages ook zelf inrichten.

EventKit werkt het beste als het gehele team in EventKit werkt. Wanneer dit niet het geval is, krijg je alsnog allerlei verschillende documenten en is de kans dat je naar verouderde informatie aan het kijken bent nog steeds groot. Overtuig je team dus om met EventKit te gaan werken.

Slimmer organiseren van evenementen doe je met EventKit!

Het ontstaan van EventKit

Het idee achter EventKit is in 2016 ontstaan tijdens het organiseren van het Big Rivers festival in Dordrecht. 3 dagen, 10 podia, 100+ acts met allerlei benodigdheden, crew en vrijwilligers. Er was behoefte aan een praktische tool om informatie op te slaan en rapportages te genereren. In de jaren daarna bleek dat andere evenementen iedere keer nét anders werkten. EventKit is daarna opnieuw opgezet met vanuit de basis een flexibele schil. Deze flexibele schil heeft ervoor gezorgd dat niet alleen evenementen, maar ook kerstmarkten, boekenmarkten en bibliotheken (met zomaar 15 activiteiten per dag) dagelijks met EventKit werken.

img

Probeer EventKit één maand gratis

Plan een demo en probeer alle functionaliteit van EventKit één maand gratis uit!